O expoziție a artiștilor plastici din R. Moldova, inaugurată la București
Distribuți acest articol

Expoziția de artă contemporană cu genericul „The Summer of Independence”, un manifest artistic la 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova, vă fi vernisată joi, 27 august 2021, la București. 

Evenimentul respectiv este organizat de Asociația pentru cultură și arte „Arbor” cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Expoziția cuprinde opere de artă aparținând unor genuri diverse: pictură, sculptură, instalații, fotografie și video. Acestea sunt semnate de 11 artiști basarabeni stabiliți la Chișinău și București între care Ghenadie Popescu, Daniel Cauia, Vasiluța Vasilache, Vasile Rață, Maria Untilov, Tatiana Fiodorova, Mikhail Kalarashan, Ciprian Antoci, Andreea Dorin, Valeria Barbas și Mihail Botnari.

Fiecare lucrare conține un mesaj specific legat de ultimii 30 de ani sau documentează un eveniment social sau politic, căruia i s-a dat o formă plastică.

Expoziția vorbește despre schimbările apărute în societate pe parcursul deceniilor de independență, despre valori și speranțe, despre sărăcie, migrație și lipsa unei perspective mai bune de trai. Sunt incluse lucrări care conțin și o notă ironică pe marginea politicului și a geopoliticului din ultimii 30 de ani, perioadă de timp în care statul Republica Moldova s-a aflat suspendat în „zona gri”, blocat între Est și Vest.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Amintim că pe 27 august 1991, Republica Moldova îşi proclama independenţa faţă de URSS. Acest act reprezenta un succes al Mişcării de Renaştere şi de Eliberare Naţională și era perceput ca o etapă spre realizarea unirii cu România.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol