Actualitate

O descoperire importantă despre Lună va fi anunțată luni de către NASA

Space.com transmite că NASA a anunțat că va da publicității luni, 26 octombrie, ”o descoperire importantă” despre Lună, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată la oră 16:00 GMT și care va putea fi urmărită în direct pe site-ul Agenției spațiale americane.

Comunicatul NASA prin care este anunțată această conferința de presă indică „o descoperire importantă despre Lună” și face trimitere și la ambițiosul program spațial Artemis care își propune o aselenizare cu echipaj uman la polul sud selenar în 2024.

Descoperirea ce urmează să fie anunțată este legată de observatorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), rezultatul unui parteneriat germano-american.

SOFIA este un observator astronomic instalat într-un avion Boeing 747 modificat care operează de la mare înălțime, pentru a evita distorsiunile atmosferice care afectează observațiile derulate de la sol.

Iar pentru că acest observator este plasat într-un avion, devine mult mai ușor să fie derulate observații asupra unui anumit sector de cer pe perioada zborurilor care durează de obicei 10 ore, conform NASA. Instrumentele din dotarea observatorului SOFIA se concentrează pe spectrul infraroșu al luminii, studiind obiecte din Sistemul Solar, din Calea Lactee, dar și din alte galaxii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button