O casă de producție italiană, documentar despre soarta femeilor din R. Moldova plecate să muncească în Italia ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

O casă de producție italiană, în colaborare cu Fundația de Binefacere „Caritas Moldova”, își propune realizarea unui documentar despre soarta femeilor din Republica Moldova plecate să muncească în Italia în calitate de îngrijitoare de bătrâni și a copiilor lor rămași acasă, scrie diez.md. 

„Pentru a pregăti acest documentar, căutăm familii ale căror mame, soții, muncesc în Italia ca îngrijitoare de bătrâni și ai căror copii au rămas acasă. Documentarul urmează a fi prezentat publicului italian și internațional pentru a sensibiliza audiența referitor la tragedia copiilor din Moldova rămași fără căldura maternă”, spun organizatorii.

Documentarul are scopul de a face cunoscută o realitate, o condiție de viață deseori ignorată și să sensibilizeze publicul și instituțiile. Va fi arătată viața îngrijitoarelor din Italia cu tot ceea ce presupune această alegere: dificultăți de adaptare, îngrijire a persoanelor în vârstă, soarta „orfanilor albi” – copiii care rămân acasă fără mamele lor.

„Astfel dorim să ajutăm publicul italian și internațional să înțeleagă care sunt motivele ce stau la baza unei alegeri pe care o fac multe femei din Europa de Est. O alegere dureroasă și dificilă”, mai adaugă aceștia.

Dacă aveți o poveste similară și doriți să o împărtășiți, puteți contacta organizatorii până pe 21 februarie, la următoarea adresă electronică [email protected] sau la numărul de telefon: +37378800260.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol