Actualitate

Numărul școlilor în scenariul roșu a ajuns la 3.014

Conform situației raportate la nivel național de fiecare inspectorat școlar județean, luni, 26 octombrie, 3.014 școli sunt în scenariul roșu.

Se înregistrează următoarea situație:
-9.748 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-4.894 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-3.014 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.014 de unități aflate în această situație, 382 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unități de învățământ figurează în acest scenariu că urmare a raței de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.
Advertisement

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adopta propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiză situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existențe în fiecare unitate de învățământ.

„Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în bază căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rată incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal său ori de câte ori este nevoie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button