Actualitate

Nu e în stare guvernul Cîțu? Face guvernul Viktor Orban – Sprijin financiar pentru construirea în Transilvania a 103 grădiniţe noi

Deși se laudă că a crescut economia și că românii o duc tot mai bine, de la lună la lună, guvernul Cîțu nu a găsit nici până acum banii pentru dotarea și modernizarea spitalelor, cu atât mai puțin pentru construirea de școli sau grădinițe. Poate că dacă ar tăia, așa cum a promis, pensiile speciale și nu ar mai cumpăra zeci de mii de vaccinuri pe care nu le vrea nimeni, ar avea bani și pentru spitale, școli sau grădinițe.

În Transilvania se vor construi 103 grădiniţe noi şi se vor reabilita 400 de grădiniţe, cu un sprijin financiar de 33 miliarde de forinţi (92,2 milioane de euro) din partea Guvernului ungar, transmite radioul național maghiar.

Anunțul a fost făcut de János Árpád Potápi, secretar de stat ungar pentru politici naţionale, în localitatea Petrisat din sudul Transilvaniei, cu prilejul aşezării pietrei de temelie a noii grădiniţe maghiare.

János Árpád Potápi a amintit faptul că scopul programului inițiat de premierul Viktor Orban pentru dezvoltarea grădiniţelor din țările cu minoritate maghiară este creşterea numărului de copii din învăţământul în limba maghiară.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button