Noile clopote ale Mănăstirii Hadâmbu de lângă Iași, sfinţite de Episcopul de Bălți ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Întâmpinat cu pâine, sare și flori de către autoritățile locale, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a sfințit cele 13 clopote care vor fi montate în noua clopotniță a așezării monahale de la Hadâmbu, de lângă Iași.

Clopotele au fost aduse de la fabrica din Germania şi vor fi montate marţi, 24 august 2021. La slujba de sfinţire au participat ctitorii clopotelor şi ai clopotniţei, dar şi numeroşi pelerini.

„Părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a dorit ca prin intermediul acestor clopote să aducă în Dealul Mare glasul frumos al acestora pentru a răsuna peste dealuri. Este o cinste deosebită pentru că a rânduit Maica Domnului să fiu prezent la acest moment al sfinţirii. Cunosc tot zbuciumul acestei obşti monahale ca să ridice acestă clopotniţă şi să achiziţioneze aceste clopote spre cinstirea Maicii Domnului şi a tuturor sfinţilor”, a declarat părintele Ioan Mihoc, director emerit al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ.

La rândul său, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru că l-a delegat pe Părintele Episcop Antonie la acest moment emoţionant, apoi şi-a îndreptat gândul de recunoştinţă faţă de ctitorii clopotniţei şi ai clopotelor.

Episcopul de Bălţi i-a felicitat pe toţi ctitorii clopotelor şi a scos în evidenţă misiunea social-filantropică a Mănăstirii Hadâmbu derulată în România.

Amintim că lucrările la clopotniţa Mănăstirii Hadâmbu au început în luna august a anului 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan şi prin implicarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Lucrarea a fost atribuită Firmei SC Preastarea SA din Iaşi, condusă de către directorul Constantin Nechifor.

Persoanele care doresc să sprijine lucrările care mai sunt de realizat şi pentru achitarea celor trei clopote (rămase fără ctitor) pot face donaţii la Mănăstirea Hadâmbu sau în contul RO75RZBR0000060000279276, deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mănăstirea Hadâmbu. (Constantin Ciofu)

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol