Actualitate

Nicușor Dan susține că majorarea tarifului gigacaloriei pentru bucureșteni va ajuta mediul

Majorarea tarifului gigacaloriei pentru bucureșteni este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul, afirmă primarul general, Nicușor Dan.

„Un alt proiect extrem de important – majorarea tarifului suportat de către bucureșteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul. Mă bucur că avem acordul majorității din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, spune Nicușor Dan în ședința CGMB.

„Prețul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureșteni. Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare.

Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluții, nu să-i împovăreze și mai mult de cetățeni. Reforma sistemului de termoficare din București! Soluția găsită de Nicușor Dan este dublarea prețului și cere votul Consiliului General pentru asta.

Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei.

Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu-și asumă vreo majorare și lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toți bucureștenii trebuie să știe că este propunerea sa de a mări prețul”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button