Actualitate

Nicușor Dan – ce a promis în campanie și ce spune acum: „În doi ani, marile parcuri ale Capitalei vor arăta mult mai bine decât arată acum”

Nicușor Dan, proaspăt întors din concediu, susține că a găsit parcurile Capitalei într-o stare deplorabilă. Edilul Capitalei afirmă că nu așa au fost lăsat la plecarea lui în vacanță. Primarul General are un mesaj pentru bucureșteni, un mesaj total diferit față de ce a promis în campania electorală.

Deși vara e pe terminate, primarul a hotărât să facă o vizită la Administrația Parcurilor și să ceară socoteală pentru starea dezastruoasă a zonelor verzi din București, ca și cum sutele de mesaje, știri, apeluri publice și fotografii publicate pe internet pe toată perioada sezonului cald nu ar fi existat până astăzi. Mai mult, Nicușor Dan spus acum că bugetul ALPAB a fost suficient pentru lucrările de întreținere, dar abia acum a constatat că treaba s-a făcut de mântuială.

În consecință, primarul l-a demis pe șeful Administrației Parcurilor și s-a instalat interimar în postul rămas vacant. Ca să arate că tot ce a fost mai rău a trecut, Nicușor Dan a dat și un termen pentru remedierea tuturor problemelor: doi ani de acum încolo. Asta deși degradarea spațiilor verzi și a parcurilor s-a produs în mod galopant în cursul mandatului său, care nu are decât nouă luni.

„Am decis azi schimbarea conducerii Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și mi-am asumat interimatul în fruntea acestei instituții. Voi face schimbările de management necesare pentru a schimba aspectul parcurilor.Nu sunt deloc mulțumit de modul în care a funcționat ALPAB, de modul în care au funcționat Compania Municipală Parcuri și Grădini București și Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București, entități care răspund de întreținerea parcurilor bucureștene.

Asigur bucureștenii că, în doi ani, marile parcuri ale Capitalei vor avea parte de investiții semnificative și vor arăta mult mai bine decât arată acum. În același timp, în următoarea ședință a CGMB, vom discuta o reducere a tarifelor pentru prestările de servicii pentru parcuri și spații verzi, vom elimina prevederea exclusivității pentru delegarea prestării de servicii și vom începe procedura de desființare a Companiei Municipale Parcuri și Grădini și a Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde.”, spune Nicușor Dan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button