Actualitate

Nicușor Dan, acuzat de parteneriat cu mafia retrocedărilor – USR asistă pasiv la această prietenie

Un nou episod al serialului alianțelor politice din București se derulează chiar zilele acestea. Iar informațiile intrate în posesia redacției noastre denotă un scenariu cu potențial exploziv, declanșat de către edilul Sectorului 3.

În cadrul unei conferințe de presă, Robert Negoiță a lansat un atac extrem de dur cu privire la retrocedarea unei suprafețe din parcul IOR, situație pentru care îi consideră vinovați atât pe Traian Băsescu, fostul primar general, cât si pe actualul, Nicușor Dan.

Iată ce a declarat acesta: „Noi, Primăria Sector 3, ne luptăm de peste 10 ani să luăm terenul înapoi. Așa cum e normal, să rămână parc. Ne-am luptat cu toată lumea, mai ales cu Primăria Generală, care, în loc să fie alături de noi în acest demers, a fost permanent împotriva noastră, în toți acești 10 ani. […] E vorba de o retrocedare absolut ilegală. Nu se retrocedează parcul. […] Este mafia retrocedărilor ilegale din București și din România, patronată de știți dumneavoastră de cine! […] De Băsescu cu toți ai lui! Ca să fie explicit. Vedeți cine a retrocedat Baza de la Voinicelu… […] Trebuie să schimbe abordarea și, în loc să lupte împotriva noastră, de partea ticăloșilor, să vină de partea noastră, împotriva ticăloșilor. Or, primarul general a promis asta! A zis că în șase săptămâni, au trecut șase luni de zile. Să-i fie rușine!”

Ei bine, în replică și Traian Băsescu a ieșit cu o declarație televizată, pentru a se apăra pe sine și pe Nicușor Dan, fapt greu de înțeles din orice punct de vedere. Însă sursele noastre ne-au explicat că această aparent subită amiciție are legătură cu marea alianță PNL-USR-PMP din Consiliul General, care îl susține pe edilul Capitalei.

De aceea, spun voci avizate din politica dâmbovițeană, USR asistă pasiv la această prietenie, mai ales că apetența foștilor PDiști, ajunși unii la PMP, iar alții la PNL, pentru retrocedări este consacrată încă din perioada scandalurilor penale de la ANRP.

Mai mult, asociațiile care au blocat și blochează diverse proiecte imobiliare nu o fac împotriva adevăraților „rechini”, cei conectați adesea la administrație și care oricum nu dau doi bani pe legislația de urbanism, construind fără acte, sub protecția primarului, ci tot contra marilor companii, reușind recent chiar alungarea din România a uneia dintre cbele mai puternice la nivel european.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button