Actualitate

Nicolae Ciucă: După 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din UE

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului şi a precizat că, după şase luni, ţara noastră are cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României. Şeful Executivului a vorbit şi despre PNRR şi despre faptul că „Guvernul a crescut ritmul de absorbţie a fondurilor europene cu 7% faţă de acum 6 luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de declaraţii de cheltuieli pentru anul 2022”.

„Discutăm despre o radiografie a primelor 6 luni de guvernare şi, aşa cum am anunţat ieri la începutul şedinţei de Guvern, putem să punem la dispoţie datele şi cifrele rezultatelor guvernării în cele 6 luni de zile. Am amânat evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat cu o lună, pentru că la finele lunii iunie trebuie prezentate toate jaloanele şi ţintele aferente semestrului 1, iar îndeplinirea acestora pentru a putea să avem un parcusr coerent al PNRR, reprezintă un indicator important în evaluarea performanţelor şi competenţelor miniştrilor şi secretarilor de stat. Programul de guvernare 2021-2024 al Coaliţiei pentru rezilienţă, dezvoltare şi prosperitate a fost elaborat în scopul de a construi o societate coezivă, care să beneficieze de îmbunătăţirea sistemului de educaţie şi sănătate, de reducerea inegalităţilor dintre bărbaţi şi femei, dintre mediul urban şi rural, care să conducă la promovarea unei societăţi deschise, în care cetăţenii se pot simţi apreciaţi şi sprijiniţi. În primele 6 luni de guvernare, am demarat acţiuni concrete pentru realizarea tuturor obiectivelor din Programul de Guvernare.

Pas cu pas, ne apropiem de atingerea rezultatelor propuse, multe dintre acestea fiind obţinute prin eforturile Guvernului pe care îl conduc şi ale Ministerelor, ce au lucrat intens în ultimele luni pentru nu irosi şansele unice pe care România le are în acest moment pentru a se dezvolta şi a moderniza. Astăzi, după 6 luni de guvernare, avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi peste 90 de miliarde de euro la dispoziţie pentru dezvoltarea şi modernizarea României. România este o ţară sigură, cu cele mai puternice garanţii de securitate, care se dovedesc a fii cu atât mai importante cu cât la graniţa noastră invazia militară rusă a generat un război devastator.  Această siguranţă de care ne bucurăm în acest moment, în care criza generată de războiul ilegal şi neprovocat purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei este în deplină desfăşurare, garanţia ne este conferită, aşa cum spunea, de apartenenţa la NATO şi UE, desigur, şi de Parteneriatul strategic cu SUA, ceea ce oferă ţării noastre protecţia teritoriului, a economiei şi mai ales a cetăţenilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Liga Aleşilor Locali de la Braşov.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button