Actualitate

Nicolae Ciucă anunță noile moduri prin care refugiații ucraineni vor fi ajutați în țara noastră

 Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut un discurs, în cadrul prezentării Raportului privind eforturile și realizările României în domeniul asistenței umanitare a refugiaților, al drepturilor copilului și al altor categorii vulnerabile pe anul 2022.

Premierul a explicat cum va ajuta România în continuare refugiații și țara aflată în război:

”Am generat o strategie clară de răspuns la criza refugiaţilor: Intervenţia de urgenţă şi răspuns pe termen mediu şi lung pentru integrarea refugiaţilor. România a fost prima țară din UE care a adoptat un plan de incluziune pe termen mediu și lung și a propus un model în domeniul integrării refugiaților.

Am învățat multe lecții, am văzut și testat limitele sistemului nostru de asistență și ale capacității logistice și de resurse umane și s-a văzut parteneriatul cu societatea civilă și mediul privat, pentru că împreună am fost complementari și am dat un răspuns coerent și eficient.

Războiul nu s-a încheiat iar noi vom continua să dăm sprijinul nostru refugiaților și Ucrainei dar acum ne concentrăm pe integrarea refugiaților, pentru a trăi independent în țara noastră și copiii integrați în școli (…) Avem toleranță zero pentru traficul de persoane (…) Am reușit să construim noi punți între noi”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button