Actualitate

Nicolae Banicioiu a rămas fără imunitate parlamentară

Cameră Deputaților s-a reunit în plen marți, 27 octombrie, pentru a vota raportul de admitere a solicitării DNA privind începerea urmăririi penale a lui Nicolae Banicioiu adoptat de Comisia juridică.

Conform surselor Ziare.com, deputații au votat pentru ridicarea imunității într-o proporție covârșitoare. Astfel s-au înregistrat 202 voturi „pentru” și 12 „împotrivă”.

Deputații USR vor vota la vedere „pentru” ridicarea imunității lui Nicolae Banicioiu, a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, liderul de grup, Cătălin Drula.

„Vom vota ‘pentru’ și vom vota la vedere, am cerut să fie și o cameră acolo, pentru cine dorește să își expună votul, să fie vizibil. Eu nu știu dacă domnul Banicioiu este vinovat sau nu, dar asta trebuie să hotărască justiția și așa trebuie să fie în cazul tuturor parlamentărilor întotdeauna și cred că astăzi va fi ridicată această imunitate. Domnul Banicioiu nici nu mai face parte din grupul PSD, este și înainte de campania electorală cu câteva zile. Mi-aș fi dorit că același lucru să se întâmple și în cazul lui Eugen Bejinariu, și în cazul domnului Bodog, și în cazul doamnei Plumb, unde PSD a făcut scut în jurul lor, i-a protejat de ceea ce toți cetățenii trebuie să facă, adică să se prezinte în față justiției. Nu uităm aceste lucruri, nu uităm că PSD a dat atacul la justiție timp de trei ani și ne dorim că pe viitor, și în legislatură care urmează și în toate, parlamentarii să fie egali cu toți ceilalți cetățeni în față legii. Imunitatea trebuie să fie numai pentru declarațiile politice, așa cum este și în celelalte parlamente, nu pentru celelalte infracțiuni. Acolo, procurorii și justiția trebuie să poată să își urmeze cursul”, a spus Drula.

Back to top button