Actualitate

Neintrarea în Schengen costă economia României aproape 20 de miliarde de euro și foarte mulți nervi

Guvernul României este un guvern de amatori care nu și-a propus niciodată să ducă țara în Schengen. TOCMAI de aceea acțiunile diplomatice ale lui Iohannis, Ciucă și Aurescu au lipsit cu desăvârșire.

Acest guvern nu a fost în stare până acum să facă un studiu profesionist care să arate care este suma de bani pe care economia României o pierde în fiecare an.

Dar dacă amatorii de la București nu cunosc acest lucru un studiu realizat pentru Parlamentul European spune foarte clar că în fiecare an economia României pierde aproape 20 de miliarde de euro.

Aici nu este vorba numai despre timpii care se pierd în vamă dar mai ales este vorba despre marii investitori din Europa care ocolesc România și Bulgaria, preferând Polonia și Bulgaria.

Spre exemplu producătorul de autoturisme BMW a preferat Ungaria și nu România. Acolo s-au făcut investiții în zona auto de aproape 10 miliarde de euro numai în ultimii doi ani.

Cele două state nu mai produc aproape nimic, importă aproape tot ceea ce consumă. De ce? Pentru că marii producători evită statele care nu se află în spațiul de liberă circulație.

O mare pierdere este cea a transportatorilor. Multe companii s-au mutat în interiorului spațiului Schengen pentru a nu mai sta la graniță ore în șir, uneori chiar zile. Economia României a pierdut nu doar șoferi cât și antreprenori serioși care aduceau valută în țară.

Românii au nevoie să între în Schengen și merită să fie acolo.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button