Distribuți acest articol

Negocierile sunt în blocaj total, iar pe scena politică este un haos în acest moment. PSD și USR resping susținerea unui guvern minoritar în Parlament, iar în interiorul PNL tensiunea acumulată este gata să explodeze.

Mai exact, premierul desemnat Nicolae Ciucă vrea să ceară liberalilor schimbarea mandatului pentru negocieri, în timp ce Florin Cîțu exclude acest lucru. Mai mult, președintele PNL spune că responsabilitatea pentru deblocarea crizei politice aparține PSD și USR și îi amenință pe aceștia cu numirea unui alt premier și cu alegerile anticipate.

Klaus Iohannis este așteptat să deblocheze această situație din Partidul Național Liberal. Florin Cîțu și Nicolae Ciucă sunt așteptați la Palatul Cotroceni pentru o discuție cu președintele României.

Premierul desemnat a recunoscut că se impune schimbarea mandatului din partea PNL privind susținerea unui Guvern minoritar și că va discuta cu liberalii în acest sens.

De partea cealaltă, președintele PNL, Florin Cîțu, nu l-a însoțit pe premierul desemnat Nicolae Ciucă la întâlnirea cu USR. În interiorul PNL există o opoziție reală față de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Mai exact, liderii liberali refuză să-i acorde lui Nicolae Ciucă un mandat pentru crearea unui Guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR. Este o situație extrem de complicată. Noi am exclus la congres o colaborare cu PSD. Cu USR, Florin Cîțu nu vrea să colaboreze”, au explicat surse liberale


Distribuți acest articol