Actualitate

Neașteptat: Andrei Năstase îi cere Maiei Sandu să facă un pas înapoi și să îl susțină la prezidențiale

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a făcut un apel public către Maia Sandu, prin care i-a cerut revenirea în Blocul ACUM, renunțarea la cursa electorală și susținerea cu „sinceritate și maximă implicare” a candidaturii sale la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Solicitarea a fost făcută în contextul în care zilele acestea s-au împlinit patru ani de la momentul în care Platforma DA făcea un ultim apel public la unitate națională și responsabilitate adresat Partidului Acțiune și Solidaritate și candidatului acestuia la alegerile prezidențiale din 2016, dar căruia nu i s-a dat curs.

Candidatul Platformei DA a menționat că reiterează și în 2020 acest apel public către PAS și Maia Sandu, analizând cu „maximă obiectivitate situația politică existentă”, și „evaluând șansele poporului nostru de a-și alege liber și democratic un om care poate să câștige aceste alegeri în fața lui Igor Dodon”. În context, Andrei Năstase a mai spus că potrivit „evaluărilor sociologice calitative, repetate și foarte clare”, Maia Sandu nu are șanse de câștig în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea, iar singurul capabil să facă asta este candidatul Platformei DA.

În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr a decis să lanseze public o propunere „foarte serioasă, coerentă și constructivă de colaborare” către Partidul Acțiune și Solidaritate.

În nume personal și având mandat deplin din partea Platformei Demnitate și Adevăr, îi propunem doamnei Maia Sandu, revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM în vederea consolidării forțelor pro-europene, stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate. Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016. Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului. Apelul nostru către doamna Sandu este respectuos, corect, sincer și angajant și îmi doresc să fie anume așa înțeles atât de candidatul PAS, cât și de către toți simpatizanții domniei sale”, a propus Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA a reiterat faptul că Maia Sandu nu a reușit să-l învingă pe Igor Dodon în 2016, având tot sprijinul său, iar de această dată ar avea „cu atât mai puține șase în condițiile în care Platforma DA are un candidat, unicul capabil să-l bată pe Dodon în turul doi”.

Nu ne mai putem permite ca Moldova să fie condusă de Dodon încă patru ani care ne vor costa o imensitate,

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button