Distribuți acest articol

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, se implică direct în afaceri cu mafia gunoaielor și îi obligă pe cetățeni să plătească noi taxe. Da, Sectorul 2 este cunoscut pentru interesele grupărilor de crimă organizată ce își fac de cap în zonă încă din anii 90”, iar edilii și administrația locală nu sunt străini de aceste afaceri.

Primarul USR schimbă de la 1 martie 2021 sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului menajer de la cetățenii de pe raza administrativă, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local aprobată în decembrie. Cetățenii Sectorului 2 vor fi obligați să plătească o taxă de 21,5 lei către Primărie care va acționa în numele firmei de colectare a gunoiului. Mai mult, nici o firmă nu are licență pentru a ridica gunoaiele în Sectorul 2 pentru că Supercom a fost atacată în instanță, contractul său fiind anulat la fond.

Primarul Radu Mihaiu are o atitudine de interlop și se implică în numele mafiei gunoaielor într-o negociere pentru a pune monopol în contractele dintre terți și privați.

Firma de gunoi este privată, asociațiile de proprietari și proprietarii/chiriașii de case și spații comerciale la fel, așa că ce caută Primăria să impună un tarif, dar și monopol, în contractele dintre terți și privați?!

————————————————————————————————

————————————————————————————————

„În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la Primărie, Radu Mihaiu a declarat că Supercom are în lucru o platforma online unde cetățenii vor putea încheia contractele pentru ridicarea gunoiului. Tariful pe care îl vor plăti cetățenii către Supercom nu a fost stabilit încă, urmând să fie pus în dezbatere publică săptămâna viitoare, apoi aprobat de Consiliul local. Noutatea este că nu va mai fi un tarif pe persoană, ci pe tonă/volumul de deșeu produs, astfel încât cetățenii să fie motivați să producă mai puțin gunoi.”, a explicat Radu Mihaiu într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Primăria Sectorului 2 are un contract cu operatorul Supercom prin mai multe acte adiționale, adică la mica înțelegere, să fie bine pentru toți cei implicați. Cu toate că o instanță de judecată a decis că Primăria nu mai are voie să încheie acte adiționale cu firma Supercom, primarul Sectorului 2 îi oferă în continuare exclusivitate.


Distribuți acest articol