Actualitate

Moșteanu confirmă: USR este istorie, nu mai avem semnăturile

Românii și-au pus mari speranțe în USR în cadrul ciclului de alegeri din anul 2020.

La alegerile parlamentare formațiunea a reușit să obțină un maxim istoric, însă cu ocazia alegerilor parlamentare pregătita alianță dintre USR și PNL a colapsat aproape total partidul.

Astăzi USR mai reprezintă doar o umbră, fiind situat undeva la 6% dar în cădere liberă.

Guvernarea împreună cu PNL a fost un act de compromis care nu a fost deloc acceptat de către români. Cetățenii își doreau ceva nou, ceva care să nu facă compromisul de a guverna împreună cu cei care au distrus țara în ultimii 32 de ani.

Venirea la guvernare a ucis partidul. USR-iștii s-au aruncat pe funcții și s-au încurcat apoi în interese personale. De aici a pornit și un conflict intern care a dus apoi la plecări succesive din partid.

Setea de a da funcții s-a transformat rapid în război. Timp de aproape 12 luni USR și PNL nu au guvernat țara ci au aruncat-o într-o profundă criză.

Blatul dintre PNL și PSD de a distruge USR se pare că a funcționat. Alungați de la guvernare a urmat un guvern PSD cu PNL și care rezistă și astăzi. Cică acest guvern avea menirea ca să scoată România din criza politică existentă, în realitate însă PSD și PNL conduc România de 32 de ani, fie împreună fie prin rotație.

Așa se face că astăzi PSD și PNL se află la putere și împart banii românilor în timp ce USR se află în opoziție.

Plecarea de la guvernare a nemulțumit pe mulți deoarece USR și-a hrănit activul de partid cu niște funcții importante. Aceste funcții pierdut au dus și la distrugerea USR. Oamenii nu au mai tras pentru partid deoarece ei își doreau funcțiile și nu salvarea țării.

Apoi a venit și Dacin Cioloș, gurul, și a pus o bombă în interiorul USR. Acesta și-a făcut un partid politic și a rupt mulți europarlamentari și parlamentari din USR. Acum formațiunea nu mai are suficiente voturi pentru a putea depune o moțiune de cenzură sau pentru a putea contesta legi la Curtea Constituțională. Oamenii lui Dacian Cioloș nu sunt de acord să conlucreze cu partidul pe care l-au distrus, ei își doresc să îngroape definitiv USR cu speranță că poate așa electoratul îi va vota pe ei.

Dar Dacian Cioloș reprezintă un produs expirat politic, un individ incapabil să muncească și să depună efort pentru binele colectiv. În loc să stea să lucreze din interiorul USR acesta a preferat să distrugă votul românilor și să plece de acolo.

comentarii

 1. Aiurea!
  „cu ocazia alegerilor parlamentare pregătita alianță dintre USR și PNL a colapsat aproape total partidul.”- Nici vorba, atacurile repetate la PNL si replicile – e drept, mai blande ale acestuia cand toata lumea stia ca singura sansa era sa guvernati impreuna, v-a diminuat scorul.
  „Guvernarea împreună cu PNL a fost un act de compromis care nu a fost deloc acceptat de către români.” – Nu-i adevarat, felul cum v-ati luptat intre voi (USR si PNL) in timpul guvernarii a adus colapsul. Populatia chiar ar fi fost incantata sa fi guvernat impreuna, sa avem o guvernare de drepta, dar dand rezultate. Astfel scapam de PSD. Vina e si a voastra, si a PNL.
  Ca deobicei, acelasi discurs, tot altii sunt de vina, inclusiv d-l Ciolos. Desi, m-a surprins ca v-a scapat si aceasta remarca:
  „Venirea la guvernare a ucis partidul. USR-iștii s-au aruncat pe funcții și s-au încurcat apoi în interese personale. De aici a pornit și un conflict intern care a dus apoi la plecări succesive din partid.”
  Pacat ca in loc sa faceti ceva sa reveniti, va lamentati in continuare.

 2. USR a distrus prin aroganta si infatuarea capilor, dreapta din RO, a fost o ocazie unica prin alianta dreptei sa scapam de ciuma rosie, dar USR a facut figuri si s-a ales praful. Fara experienta poltica dar cu mari aere au distrus . O sa i mai voteze mutu , sper din tot sufletul sa se aleaga praful de USR si sa nu mai auzim de ei. Si-au batut joc de alegatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button