Actualitate

Monica Anisie anunța că va promova un proiect de lege care să „pedepsească aspru epidemia de știri false”, după ce mai multe afirmații i-au fost scoase din context

Anisie anunța că va promova un proiect de lege pentru a pedepsi fake-news-ul.

Ministrul Educației, Monica Anisie, reclamă o „epidemie de fake-news” pentru care nu răspunde nimeni și anunță că va promova un proiect de lege care să pedepreasca aspru acest tip de practică.

„E epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă. Cine suportă consecințele epidemiei de FAKE NEWS?! Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în față unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop”, a scris, miercuri, pe Facebook, Monica Anisie, despre care s-a spus că ar fi declarat că elevii care locuiesc în case fără curent electric pot urmări lecțiile la televizor.

„Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școală a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului Teleșcoală”, a precizat Anisie, în postare.

„Dragi jurnaliști, și mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzați de puterea și privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceți un deserviciu iremediabil colegilor onești care respectă principiile deontologice ale profesiei. Va respect drepturile și va admir capacitatea de a schimbă societatea în bine. Dar când folosiți această putere pentru a crea haos și a distruge, e nevoie că cineva să intervină.Mi-am propus că de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință că Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educata e o societate informată corect! Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, a mai scris Anisie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button