Misiunea socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, un nou proiect educativ pentru copiii din Criuleni ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Misiunea socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei inițiază un nou proiect pentru copiii din localitățile rurale din R. Moldova, numit Ludobus. Acesta va fi lansat sâmbătă, 5 iunie, în satul Bălăbănești, raionul Criuleni și presupune un serviciu inovativ de educație non-formală, menit să le ofere, în special copiilor din sate, acces la joc și educație, transmite Radio Chișinău.

Ludobusul este un microbuz dotat cu o bibliotecă de jocuri pentru toate vârstele. Grație implicării unei echipe de voluntari, copiii vor avea posibilitatea să participe la jocuri în aer liber și ateliere de creație.

Pandemia a furat mai mult de un an din plăcerea copilăriei celor care au fost nevoiți să-și petreacă timpul în izolare. La 20 de ani, Diaconia oferă un alt dar pentru comunități – proiectul Ludobus, începutul unei caravane de bucurie, care va staționa și va aduce buna dispoziție în comunitățile rurale, acolo unde copiii au mai puține oportunități de a-și petrece timpul frumos și util. Acest proiect este lansat într-un parteneriat cu una din cele mai mari companii din Republica Moldova, cea care intră în casa fiecăruia, aducând lumină și căldură – Premier Enegy Distribution”, a declarat directorul executiv, Igor Belei.

Acesta subliniază că ludobusul va deveni și o școală de dăruire pentru voluntarii implicați, care împreună cu echipa Diaconia vor elabora și realiza activități ludice, cu scop educativ.

„Prin intermediul jocului vom încerca să transmitem cunoștințe, dar și înțelegeri mai ample asupra diferitor subiecte, care vor veni în sprijinul parcursului educativ, alături de cel pe care-l are școala și familia în viața copiilor”, a mai spus Belei.

Proiectul este realizată în parteneriat cu compania Premier Energy Distribution și la va oferi copiilor, în această vară, jocuri axate pe securitatea electrică. De asemenea, proiectul este sprijinit de Caritas Viena și Caritas Ambrosiana.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol