Actualitate

Ministrul Vîlceanu – declarație cu tupeu: „Dar cât să mai plătim pentru români? Statul nu poate plăti la nesfârșit”

Fostul ministru al Finanțelor și actual al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, susține că statul nu poate “plăti la nesfârșit, pentru toată lumea”, facturile la energie, la gaze, și acum și combustibil, și pentru alimentele de bază, așa cum preconizează Guvernul să ia măsuri.

Ministrul liberal Dan Vîlceanu a admis, într-o conferință de presă, joi, că statul poate ajuta oamenii care primesc facturile uriașe la energie și la gaze, deși “există o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlamen, care acum nu mai e de ajuns” (n.r. Legea consumatorului vulnerabil).

„Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie şi gaze. A existat o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlament. Acum înţeleg că nu mai e de ajuns acea lege şi că trebuie venit cu alte măsuri.

Vom gândi şi vom vedea în Guven şi alte măsuri, dar trebuie să ne punem şi o întrebare, o întrebare serioasă: Unde ne vom opri?  

Pentru că nevoi are toată lumea şi dacă începem să discutăm pe fiecare domeniu în parte … De exemplu l-am văzut pe ministrul Agriculturii care, pe bună dreptate, este îngrijorat cu privire la producătorii din agricultură, sunt convins că ministrul IMM-urilor va veni şi va spune ‘Dar şi IMM-urile au probleme în legătură cu situaţia asta’, va veni un alt ministru, cel de la Cultură, care va spune ‘Ştiţi, teatrele, celelalte instituţii de cultură şi ele plătesc energie şi gaze, trebuie ajutate şi acelea’.  

Tocmai de aceea vă spun: cred că ar trebui prima dată să se discute – dar bine e o discuţie pe care o vom face în Guvern – ce vrei, care sunt categoriile care au nevoie de un ajutor, pentru că până la urmă, la începutul discuţiei, când am adoptat acea lege, toată lumea a fost de acord că trebuie ajutată în primul rând populaţia şi după aceea vezi cum poţi ajuta economia şi companiile. 

Dar, totuşi, întrebarea mea rămâne: unde ne vom opri, pentru că mi se pare că intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată. Întotdeauna va mai fi cineva pe care ai uitat să îl ajuţi”, a susţinut Vîlceanu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button