Actualitate

Ministrul USR propus la Mediu a primit aviz negativ – Nu a știut diferența dintre gunoi și deșeu

Deputata AUR de Ilfov, Gianina Șerban, l-a pus în dificultate pe Mihai Goțiu, propus pentru a ocupa funcția de ministru al Mediului de către Dacian Cioloș, demonstrând astfel că acesta nu are pregătirea necesară pentru a gestiona un asemenea minister.

În cadrul audierilor ce au avut loc astăzi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Gianina Șerban i-a cerut lui Goțiu să răspundă la o întrebare simplă: „care este diferența dintre deșeu și gunoi?”, însă acesta nu a fost capabil să răspundă.

Totodată, deputata AUR a criticat programul de guvernare elaborat de USR. „Este nu foarte scurt, extrem de scurt din punctul meu de vedere și foarte evaziv, neexplicit și neargumentat. Adică și în prezentare ne-ați vorbit de Grecia, Germania, America, catastrofele pe care le trăiesc oamenii din toată lumea, dar nu ne-ați vorbit concret despre ce se va întâmpla în România. Concret, ce program sau ce planuri aveți în vederea schimbărilor climatice?”, a constat aceasta.

Mai mult decât atât, Gianina Șerban a criticat planul de guvernare, arătând că USR nu a consultat specialiștii de mediu în vederea elaborării programului de guvernare și că nu există nicio referire la măsuri prin care se va reglementa regimul deșeurilor.

România are nevoie de specialiști în fruntea țării. Deputata AUR de Ilfov atrăgea atenția încă de la începutul acestui an că în țara noastră, din cauza legislaţiei ambigue şi controalelor neefectuate, întâlnim o agravare a problematicii deşeurilor, în sensul în care, în loc să fie colectate selectiv, reciclate, depozitate şi valorificate corespunzător, acestea ajung pe marginea drumurilor, în zonele limitrofe marilor aglomerări urbane, în râuri sau pe marginea barajelor. Astfel, România are numeroase proceduri de infringement declanşate în domeniul deşeurilor, iar Comisia Europeană ne sancţionează pentru modul în care abordăm această situaţie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button