Distribuți acest articol

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă susține că persoanele vaccinate ar trebui să beneficieze de libertate mai multă. La momentul actual, nu există o entitate la nivel mondial, care să susțină faptul că persoanele vaccinate nu transmit virusul, nici măcar producătorii vaccinurilor nu vor să își asume această dispută.

Așadar, de unde acest interes arătat de politicienii noștri în frunte cu premierul Cîțu de a avantaja persoanele vaccinate?

“Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ea a arătat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

“Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. “, a spus Mihăilă.


Distribuți acest articol