Actualitate

Ministrul Muncii susține că pensiile mici ale românilor nu pot fi mărite: „Este neconstituțional”

Pensiile mici ale românilor nu pot fi mărite, susține Ministrul Muncii, Marius Budăi. Este neconstituțional o asemenea măsură, iar Constituția este literă de lege pentru coaliția PSD-PNL când vine vorba de pensii și salarii pentru români.

Aceeași coaliție care ar fi în stare să încalce Constituția României pentru alegerile din 2024, declarație confirmată chiar de Marcel Ciolacu și Florin Cîțu. Aceștia au venit cu ideea de a comasa alegerile pentru a fi siguri că rămân la guvernare și după 2024.

Citește pe CRITICII.RO despre cei doi candidați propuși de PSD și PNL pentru a fi judecători la CCR. Iar ne facem de rușine prin numiri politice.

Revenind la subiectul principal, Ministrul Budăi afirmă că pensiile nu pot fi mărite diferenţiat, acest lucru fiind neconstituţional, întrebat fiind de o femeie în vârstă dacă nu ar putea fi majorate pensiile mici.

Ciolacu și Cîțu mai bine ar reconstrui România și nu Ucraina. Nu au făcut aici nici un spital dar vor face acolo? Haideți să fim serioși.

”Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat pentru că am încălca principiul contributivităţii, dar pentru pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârşitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plăţile, nu va exista să nu se plătească şi să fie prinsă şi luna iunie, indiferent când se va face plata. Suntem în perioada de discuţii cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuţiilor, deci nu există probleme aici”, a declarat Marius Budăi.

Vedeți și cum se fabrică sondajele de opinie în România: CURS iar se face de râs.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button