Actualitate

Ministrul Muncii anunță când vor crește pensiile: „Este una din temele principale ale noastre, ale PSD, ce și cum va fi o să comunicăm public”

În acest moment, ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că statul român nu are o soluție pentru majorarea pensiilor românilor. Mai mult, ministrul nu are o dată exactă pentru momentul majorării acestor pensii.

Marius Budăi a declarat că Ministerul Muncii este la zi cu obligațiile asumate în PNRR. Acesta a explicat ce se va întâmpla cu pensiile românilor, mai ales după ce liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu a făcut nimic pentru oameni până acum.

Reporter: S-ar mai putea vorbi de majorarea pensiilor?

„Este una din temele principale ale noastre, ale PSD, pe care le vom susține în Coaliție. Avem o criza de securitate globală, suprapusă peste criza economică, criza sanitară, criza prețurilor din energie și peste o inflație mare. Practic este o necesitate, ce și cum va fi o să comunicăm public,” a afirmat Marius Budăi.

Reporter: În ce stadiu este recalcularea pensiilor?

Suntem undeva la aproximativ 1,7 milioane de dosare separate, pe perioade contributive, necontributive, sporuri.(…) În 28 februarie anul curent am semnat deja contractul cu Banca Mondială și din suma colosală de 4 milioane de euro am reușit să semnăm un contract de asistență pe 1,5 milioane, celelalte milioane rămânând la dispoziția statului român”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul muncii a vorbit și despre plafonarea sporurilor din sistemul bugetar. A reamintit că angajații vor fi protejați de tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

Din păcate, legea salarizării în România și-a întrerupt cursul, știm cine a înghețat salariile și nu putem să vedem până la final efectele. (…) Avem și datoria principală față de cetățeni, aici pregătim OUG pentru a-i proteja pe întreprinzători sau angajați în eventualitatea în care vor suferi din cauza restricțiilor și evenimentelor din Ucraina, e sancțiunile stabilite de UE”, a mai spus Budăi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button