Actualitate

Ministrul Justiției are teatrul în sânge. Susține că premierul nu vrea să dea bani Justiției, dar el este cel care a tăiat bugetele DNA și DIICOT

Stelian Ion, Ministrul Justiției, îl atacă pe Florin Cîțu (care și așa are probleme mari pe cap…) de subfinanțarea Justiției. De la preluarea mandatului, Stelian Ion a avut grijă ca DNA și DIICOT să „beneficieze” de o tăiere substanțială a bugetului. Rezultatele nu au întârziat să apară, având în vedere că performanța Direcției Naționale Anticorupție s-a înjumătățit, aceștia din urmă declarând că nu mai au bani nici de filaje, dar ce să vorbim de personal.

„I-am solicitat astăzi premierului, în şedinţa coaliţiei, să finanţeze la rectificare posturile aprobate deja pentru Poliţia judiciară şi solicitările venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la celelalte instanţe. Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit, şi nici angajamentele din MCV nu sunt respectate”, a transmis Stelian Ion.

Back to top button