Actualitate

Ministrul Ghinea anunță concedieri și vrea să externalizeze toate companiile de stat

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, are planuri mari pentru România. Vrea concedieri masive la stat în toate companiile din România pentru a putea salva niște bani la buget. Nu este clar ce implică acest anunț și ce impact va avea asupra României, dar ministrul Ghinea susține că aceste companii nu își au rostul.

„La companiile de stat din nou o recomandare de ţară recurentă: companiile de stat din România sunt o gaură neagră şi trebuie să devină o sursă de venituri la buget, o sursă de mandat public. Dacă are rost să ţinem o companie de stat pentru că are o misiune publică atunci facem explicit această misiune – sau să le închidem pe acelea care nu mai au niciun fel de rost. Nu există o entitate a statului român care să se ocupe centralizat de această problemă şi vom crea această entitate la SGG.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), România a ajuns la un acord cu oficialii Comisiei Europene privind nouă reforme majore care vor fi incluse în PNRR, în urma discuţiilor de la Bruxelles dintre cele două părţi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button