Actualitate

Ministrul Energiei susține că teama românilor va dispărea în 2028: „O să avem mai multă energie electrică decât vom consuma”

Ministrul Energiei susține că teama românilor va dispărea în 2027-2028. Virgil Popescu afirmă că România va avea mai multă energie electrică decât vom putea consuma.

În prezent sunt discuții pentru aprovizionarea cu gaze cu Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA, Israel și Azerbaidjan, a precizat ministrul.

În privința producției interne de gaze, Virgil Popescu spune că din iulie vor intra în sistem gazele extrase din Marea Neagră de compania Back Sea Oil and Gas. Alte surse potențiale sunt exploatările onshore de mare adâncime și perimetrul din Marea Neagră care va fi exploatat de OMV Petrom și Romgaz.

„Ne propunem să reducem cât mai mult dependența de gazul rusesc”, a spus Popescu. El a precizat că în prezent producția internă de gaze este mai mare decât consumul, iar surplusul merge în depozite.

Ministrul Energiei spune că în contextul în care România este hotărâtă să finalizeze unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, va beneficia de reactoarele modulare produse de compania americană NuScale și vor apărea investiții în energie regenerabilă și în noi centrale, cu finanțare prin PNRR, s-ar putea produce mai multă electricitate decât se consumă. „Ambiția noastră este ca în 2027 – 2028 să avem deja mai multă energie electrică decât consumăm”, a spus Popescu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button