Distribuți acest articol

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că știe de o situație fără precedent pe piața energiei electrice. Mai mult furnizori de energie electrică au încheiat prea multe contracte cu clienții, iar în momentul de față nu pot onora aceste contracte.

Ministrul a precizat că aceste companii au început să rezilieze contractele atât pe cele încheiate cu clienţii casnici, cât şi pe cele încheiate cu cei industriali.”Există piaţa serviciului universal şi nimeni nu rămâne fără energie, dar te înşală, te păcăleşte, este o înşelăciune să vând ceea ce nu am”, a precizat Popescu. El a anunţat că, dacă va fi nevoie, se vor face modificări legislative astfel încât firme care nu au achiziţii de energie efectuate să nu poată încheia contracte, pentru ca acestea să nu poată vinde ceea ce nu au de fapt.

Ministrul a vorbit şi despre preţurile de pe piaţă, mărturisind că nu crede că va fi o majorare, de la 1 iulie, a preţului energiei electrice.”În continuare este oferta Hidroelectricii, care este menţinută cu certitudine până la 1 iulie, care este mai mică decât oferta lor de anul trecut şi cred că mai există şi alţi furnizori privaţi care au ofertă la fel de bună ca cea de anul trecut sau chiar un pic mai mic”, a explicat el.

Ministrul le-a recomandat românilor să consulte comparatorul de preţ de pe site-ul ANRE.


Distribuți acest articol