Distribuți acest articol

Cum face Ministrul Cătălin Drulă promisiuni? Cu “România ar putea..“, adică nu este nimic sigur, iar declarațiile acestea nu sunt bazate pe dovezi sau date concrete. De 30 de ani tot auzim aceste promisiuni, iar domnul ministrul al Transporturilor ar face bine să se apuce de treabă, ca după aceea să aibă cu ce se lăuda.

Ministrul Drulă a spus că România ar putea avea de cheltuit între 15 și 20 de miliarde de euro, în suma totală fiind incluse și proiectele depuse prin PNRR. La capitolul infrastructură rutieră se dorește realizarea legăturii portului Constanța cu rețeaua europeană de autostrăzi și construirea autostrăzilor A 3, A 13, Sibiu-Făgăraș și a drumului expres Craiova-Lugoj. La capitolul feroviar, Cătălin Drulă a anunțat că în PNRR au fost incluse două proiecte mari Cluj-Oradea și Caransebeș-Lugoj-Timișoara-Arad. Liniile vor fi moderne și trenurile vor circula cu până la 160 de kilometri la oră.

De asemenea, se vorbește despre trenurile cu hidrogen, o tehnologie nouă. În schimb, proiectele privind trenurile de mare viteză, de tipul TGV, ar putea fi implementate în România cel mai devreme între anii 2030 și 2040, susține ministrul Drulă.


Distribuți acest articol