Actualitate

Ministrul de Externe de la București: România nu va ezita să semnaleze orice deficiență legată de organizarea alegerilor prezidențiale din R. Moldova

România urmărește cu o deosebită atenție procesul electoral din Republica Moldova în contextul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, care a reiterat poziția României privind necesitatea ca turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova să se desfășoare în deplină transparență, în conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și cu principiile democratice. „România va continua să urmărească toate evaluările din teren și nu va ezita să semnaleze orice deficiențe legate de procesul de organizare al alegerilor. Orice abatere de la aceste standarde va avea un impact nefast asupra legitimității alegerilor”, a mai subliniat ministrul de Externe.

Amintim că pe 1 noiembrie în R. Moldova s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, în urma rezultatelor obținute, candidatul pro-european Maia Sandu și actualul președinte rusofil Igor Dodon se vor duela în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button