Actualitate

Ministrul de externe al României, despre prezența militară rusească sporită în regiune: Nu ne simțim amenințați. Marea Neagră e parțial și un „lac” NATO

Ministrul afacerilor externe de la București Bogdan Aurescu a participat joi la evenimentul EPC Talks Geopolitics, organizat de think-tank-ul European Policy Center, prilej cu care a declarat că România nu se simte amenințată de prezența militară sporită a Rusiei în regiune, iar datorită aliaților, Marea Neagră „e parțial și un ”lac” NATO”. 

Nu ne simțim amenințați. România este aliat NATO, face parte din Alianță – cea mai de succes și cea mai puternică alianță militară din istorie -, nu ne simțim amenințați, dar, în același timp, suntem îngrijorați când vedem o dislocare masivă de militari, o asemenea demonstrație de forță militară în regiune. Nu putem să nu ne întrebăm care este motivul pentru acest lucru, ce tip de îngrijorare vrea să transmită Rusia către noi, în calitate de aliați NATO din regiune”, a spus șeful diplomației de la București.

Datorită aliaților NATO, Marea Neagră e parțial și un „lac” NATO. Nu putem renunța la a fi prezenți în regiune ca membri ai Alianței și cred că este important să continuăm să ne promovăm valorile în regiune”, a precizat Bogdan Aurescu.

Ministrul de externe a mai subliniat că „este important ca NATO să continue apărarea și descurajarea în această zonă și că, în același timp, conflictele prelungite din zonă reprezintă o amenințare la securitatea regională și nu numai”. Acesta a conchis că „securitatea din zona Mării Negre este parte integrantă a securității NATO”.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button