Distribuți acest articol

Următoarele măriri de taxe la Rovinietă sunt pentru finanţarea proiectelor de infrastructură prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă susține Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Așadar, transportatorii rutieri vor plăti rovinieta în funcţie de distanţa parcursă (la kilometru) şi nu ca perioadă, aşa cum este acum, iar pentru ceilalți participanți la trafic se pregătește o ajustare de preț.

Guvernul se ÎMPRUMUTĂ de la UE prin PNRR, iar românii vor trebui să plătească dobânda. Se pregătesc schimbări radicale de taxare a cetățenilor în toate domeniile cheie. Ministrul Energiei a anunțat modificarea unei legi abia intrată în vigoare, iar acum mininstrul Transporturilor anunță măriri de taxe pentru șoferi.

În momentul de faţă, fie că îţi iei pentru camion o rovinietă pe o zi, pe o săptămână, e pe timp; pe viitor, vor plăti pentru distanţa parcursă. În felul acesta vor plăti mai corect costul drumului, drumurile nu sunt gratis. Aşa cum sunt ele în România şi totuşi reţeau de autostrăzi creşte. Iată, spuneam că la sfârşitul anului ajungem la 1.000 de km în operare.

Cât despre rovinieta care va rămâne pentru traficul uşor, cred că şi aici putem vorbi despre o ajustare de tarif doar în momentul în care ieşim din pandemie.”, a transmis ministrul.


Distribuți acest articol