Distribuți acest articol

Sunt 180 de sedii de poliţie fără toaletă, “o ruşine pentru Poliţia Română”, dar ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că se alocă fonduri pentru remedierea situaţiei. Bode a precizat că în sondajele de opinie încrederea populaţiei în Poliţia Română este undeva la 40%, el considerând că “nu este puţin, dar nu e nici mult dacă ne uităm la alte structuri, cum e Armata”.

Unele dintre recomandările Avocatului Poporului din raportul privind situaţia Poliţiei Române “pot fi analizate şi puse în practică” susține Lucian Bode.

“Nu am reuşit să studiez în detaliu acest raport şi cu siguranţă lucruri semnalate acolo pot fi analizate şi puse în practică de către MAI, dar în acelaşi timp, trebuie să spunem adevărul: lipsa procedurilor de intervenţie a poliţiştilor – una dintre recomandări – este un neadevăr. Nu poţi să spui că nu ai proceduri, procedurile există.
În al doilea rând, am văzut că se fac recomandări legate de dotări. Sunt de acord că în structurile MAI este nevoie de investiţii, dar nu putem să nu ne uităm că în ultimii ani acest lucru s-a întâmplat. Nu se poate întâmpla peste noapte”, a afirmat Lucian Bode


Distribuți acest articol