Actualitate

Ministrul Aurescu ne asigură că România va continua să sprijine consistent Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat la reuniunea în format G7+ la nivel de miniştri ai afacerilor externe, desfăşurată în sistem videoconferinţă, context în care a pledat pentru creşterea asistenţei acordate Ucrainei.

Acesta a confirmat că România va continua să sprijine consistent această ţară, în cooperare cu toţi partenerii care împărtăşesc aceleaşi viziuni şi obiective.

Cu toate acestea, ministrul român de externe nu a spus absolut nimic despre drepturile încălcate ale comunității de etnici din Ucraina. Avem acolo peste 500.000 de români care nu au drepturi, nu pot învăța în limba română, nu au respect din partea statului ucrainean.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, este o mare dezamăgire. Acesta nu a reușit să ducă România în Schengen. Acest lucru depindea de el și de președintele țării, Klaus Iohannis. Vorbim despre un eșec diplomatic al politicienilor însă noi suntem cei care duc greul acestei probleme. Românii meritau să intre în Schengen însă politicienii români ne țin la ușa Europei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button