Actualitate

Ministerul de Externe al României vrea sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei

Ministrul Bogdan Aurescu lansează noi atacuri la adresa Rusiei, în cadrul forurilor europene. Oficialul susținut de PNL la Externe vrea sancțiuni mult mai dure și promite că România va face tot posibilul pentru a-l sprijini pe Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat în plin scandal cu fostul diplomat Andrei Marga, tocmai s-a întâlnit cu liderii politici din statele UE, de unde a revenit cu noi teme de implementat.

Luni, 19 septembrie, Bogdan Aurescu a participat la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre UE. Diplomații europeni au discutat despre conflictul militar din Ucraina și gestionarea efectelor globale.

Bogdan Aurescu a ținut să precizeze în cadrul întâlnirii că România a acordat Ucrainei un sprijin semnificativ, pentru a facilita exporturile de cereale prin porturile românești. Potrivit diplomatului român, 4 milioane de tona deja au tranzitat România.

Pe lângă sprijinul acordat de țara noastră Ucrainei, oficialul român a mai informat și cu privire la ajutoarele trimise Republicii Moldova. Practic, România este pilon de bază în acordarea de ajutor celor două state prin intermediul colaborării Trilaterale, care a fost inaugurată la Odesa, pe 15 septembrie. Miniștrii de externe și cei din energie din cele trei state au participat la eveniment.

Ministerul de Externe al României, incisiv. Bogdan Aurescu vrea sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei

Mai mult, ministrul Bogdan Aurescu a cerut adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și a subliniat necesitatea continuării izolării Rusiei în forurile multilaterale, potrivit Ministerului de Externe, citat de agenția Agerpres.

De asemenea, politicianul român a mai vorbit și despre discuțiile pe care le-a purtat cu cinci miniștri de Externe din Africa. Diplomatul român susține că reprezentanții statelor respective așteaptă ajutoare de la Uniunea Europeană, pentru a face față crizei alimentare, acutizate pe fondul conflictului din Ucraina.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button