ActualitateInternațional

Megaproteste la Berlin împotriva legii „naziste”

BERLIN – Poliția germană a folosit miercuri tunul de apă într-un efort de a împrăștia cele câteva mii de protestatari supărați pe planurile de a împuternici guvernul cancelarului Angela Merkel să aplice restricții pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Protestatarii din apropierea Porții Brandenburg din Berlin au aruncat sticle asupra poliției și au declanșat bombe de fum, au relatat martorii. Poliția antidisturbiană a reținut câțiva protestatari în timp ce trăgeau cu tunurile de apă și cerea mulțimilor prin difuzor să se disperseze.

Demonstranții se uitau la legislația care urma să fie adoptată de parlament, care ar putea permite guvernului federal să impună restricții privind contactul social, reguli privind purtarea măștii, consumul de alcool în spațiul public, închiderea magazinelor și oprirea evenimentelor sportive.

Deși majoritatea germanilor acceptă ultima „ blocadă” pentru a aborda un al doilea val al coronavirusului, criticii spun că legea conferă guvernului național prea multă putere și pune în pericol drepturile civile ale cetățenilor fără aprobarea parlamentului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button