Distribuți acest articol

Chirurgul Lucian Duță s-a hotărât să vorbească deschis despre situația tensionată creată de aceste etichetări. Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate a explicat că revolta sa a plecat de la faptul că o jurnalistă l-a avertizat că „specialiștii în comunicare” îl consideră antivaccinist și nu are „competențe specifice” în a-și spune părerea în legătură cu campania de vaccinare.

„Sunt sunat de o doamnă din presă și mi se spune că sunt ștanțat de “specialiști în comunicare” ca fiind antivaccinist și influențez în mod negativ apetitul pentru vaccinare al “poporului“. Și dacă vreau să dau explicații, având in vedere ca va exista o emisiune.

Am cerut dovezi care să ateste că am această “calitate” de dușman al unei propagande imbecile, mincinoase și mai ales criminale. Mi s-a amintit că am spus clar că nu vreau să-mi vaccinez copilul. Am avut o discuție lungă și i-am explicat că în calitate de medic NU pot raspunde întrebărilor legitime pe care mi le pun oamenii.

Și am invitat-o pe distinsa doamnă, să răspundă ea acestor întrebări. Mai ales că mi-a sugerat că nu am competențe specifice (înțeleg că un medic are calificări mai reduse decât un ziarist).

Drept pentru care îi invit pe specialiștii acreditați de o propagandă dementă să răspundă punctual la unele probleme legitime pe care le au oamenii (la care eu nu am răspunsuri concrete) și apoi să sufle ca focile în trompetele orchestrei care nu acceptă că avem dreptul la informare și mai ales dreptul de a decide ce vrem să facem cu corpul nostru:

1. Dacă vaccinul este sigur pentru viitorul sănătății noastre, de ce firmele producatoare nu-și asumă plata eventualelor despăgubiri? (apropo: firmele de țigarete au fost obligate să scrie pe pachetele de țigări că există riscul de a face cancer dacă fumezi, dar asta numai după ce au fost aduse dovezi. Știu, încă nu avem dovezi că vaccinul te poate ucide și e normal asta).

Dar insist: vreți să consum un produs care dacă mă omoară mai târziu tot eu sunt vinovat ? Și trebuie să accept ideea că poate nu am murit de COVID dar trebuie sa mor acum de cancer. Concluzie: vreau ca firmele producatoare de vaccin să dea dovadă de responsabilitate


Distribuți acest articol