Actualitate

Măsură drastică după vizita socialiștilor la un gimnaziu din raionul Râșcani. Ce s-a interzis

Igor Șarov, ministrul Educației de la Chișinău, a emis astăzi un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine, dar și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Reacția vine după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini din satul Hiliuți, raionul Râșcani, unde doi copii țineau o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. Alături de elevi, în imagini se înghesuiau și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea instituției.

„1. Conducătorii instituțiilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ a studenților, elevilor (copiilor) înscriși în instituția respectivă de învățământ, conform orarului de studii, а personalului angajat al instituției – соnfоrm programului de muncă, а соlаbоrаtоrilоr Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației. 

2. Accesul persoanelor menționate în punctul 1 al prezentului ordin se va permite cu respectarea obligatorie а regulilor de protecție prevăzute în hotărârile Comisiei Naționale Ехtrаоrdinаrе de Sănătate Publică.

3. Se interzice accesul în instituțiile de învățământ а altor реrsоапе, рrесum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ а activităților се nu au tangență cu procesul educațional”, se arată în document.

Totodată, în Ordinul emis de Ministerul Educației de la Chișinău se mai subliniază că nerespectarea prevederilor stipulate va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button