Actualitate

Marius Lulea(AUR): Curtea de Conturi arată furturi de aproape 1 miliard de lei, cât 3 spitale noi

Marius Lulea, antreprenor și vicepreședinte al AUR, susține că statul este folosit de către politicieni ca pe o pușculiță proprie din care se pot servi cu bani oricând doresc, fără să ofere justificare și fără a respecta legea:

„Raportul curții de conturi pentru anul 2020 arată prejudicii de aproape 1 miliard de lei. Vorbim de ceea ce se vede în acte, plăti făcute ilegal și care ar trebui recuperate. Ce puteam face cu acești bani : 3 spitale județene noi, dotate modern, civilizate.

Dar ce discutăm noi despre diverse instituții când PSD a avut un secretar general care și-a plătit o casă direct din banii primiți de partid din subvenția publică. Acum este la pușcărie, dar nu ne ajută cu nimic acest lucru, nu ar trebui să ajungem acolo.

La aceste prejudicii nu sunt cuprinse contractele supraevaluate sau cele date cu dedicație, vorbim despre probleme care se văd în acte”.

Marius Lulea amintește și de cazul de la PSD, acolo unde secretarul general se află acum la pușcărie deoarece ar fi plătit din banii partidului proveniți din subvenția publică o casă. Practic secretarul general și-a cumpărat casă pe persoană fizică dar plata s-a făcut din conturile PSD, adică din banii românilor.

„Se întâmplă ceva? Absolut nimic. Așa cum sunt șefii partidelor așa sunt și restul facturilor politici aparent subordonați.

Este un furt generalizat al bugetului de stat, cancerul a cuprins România. Altă cale decât reducerea birocrației, a numarului de instituții publice și a numărului de unități administrative nu există. Degeabă sperăm noi soluționare fără extirpare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button