Actualitate

Marius Lulea(AUR). cauza inflației sunt cheltuielile politice: de la pensii speciale și până la banii de partide

Marius Lulea, vicepreședintele AUR și antreprenor român, a declarat că inflația din România nu are o cauză externă ci una internă.

Președintele Klaus Iohannis a încercat să dea vina pe contextul internațional pentru a-și explica eșecul.

„Inflația din România nu este generată de factori externi, sunt multe probleme interne. Inflația este generată de creditele luate de statul român și care au generat creșterea masei monetare.

Guvernul se împrumută cu dobânzi foarte mari: 7%.

Inflația este generată de cheltuielile nesustenabile ale statului român cum ar fi: salariile mari ale politicienilor, pensiile speciale, banii pentru politicienii din consiliile de administrație ale companiilor de stat, subvențiile date partidelor politice” a susținut Marius Lulea.

Prețurile la gaz, energie și combustibili s-au dublat în ultimele luni. Guvernele lui Iohannis au promis prețuri mai mici după liberalizare dar au mințit ca de obicei. Companiile din energie au încasat sume enorme de bani, la fel și statul din accize, impozite și taxe.

Datorită cheltuielilor nesustenabile ale statului guvernele lui Iohannis au printat bani fără acoperire. Este vorba despre aproape 150 de miliarde de lei în aproape 3 ani. Suma este mare și va genera o inflație cumulată de aproximativ 40% în următorii ani.

Back to top button