Actualitate

Marius Lulea(AUR): impozitarea muncii trebuie scăzută la sub 25% iar salariile mărite

Marius Lulea este antreprenor dar și vicepreședinte al AUR. Acesta a susținut la Iași, în cadrul unei conferințe, că la momentul de față forța de muncă este supraimpozitată și împiedică firmele să ofere salarii mai mari.

„Programul economic al AUR cuprinde și măsuri necesare a fi luate în ceea ce privește mediul de afaceri și piața muncii.

Astăzi muncitorii români sunt supraimpozitați, aproximativ 45% din veniturile lunare realizate reprezintă taxe și impozite date către stat.

Sumele sunt prea mari și imposibil de susținut de către mediul de afaceri format din antreprenori și salariații din mediul privat.

Astăzi avem un milion de români care trăiesc cu mai puțin de 1.700 de lei pe lună , ceea ce nu este posibil decât dacă le cerem să trăiască în sărăcie.

Propunerea AUR este una certă: vom scădea impozitele pe muncă astfel încât ele să fie cumulat de maxim 25% din veniturile salariale. Pe de cealaltă parte va trebuie să creștem salariul minim astfel încât nici un român să nu plece acasă cu mai puțin de 2.500 de lei.

Scăderea impozitării muncii va permite mediului privat să ofere salarii mai ridicate și România va deveni mai atractivă nu doar pentru companii dar și pentru românii care astăzi sunt plecați din țară datorită sărăciei „.

În România sărăcia este indusă de către PSD și PNL. Cele două partide politice păstrează un nivel ridicat al impozitării și un salariu minim scăzut pentru a putea controla alegătorii și pentru a ține ridicate cheltuielile bugetare.

La acest moment sunt angajați la stat aproape 1,3 milioane de români, mai bine de jumătate provenind din rândul partidelor politice.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button