Actualitate

Marius Lulea (AUR): În loc să ajute producția de oțel premierul dă bani pentru băuturi toxice

Potrivit lui Marius Lulea, prim-vicepreședinte al partidului AUR, premierul Ciolacu acționează în mod total opus principiilor de sprijinire a economiei naționale prin politica sa actuală. Atunci când guvernul dorește să ofere ajutor de stat, ar trebui să acorde prioritate sectoarelor cheie care se confruntă cu dificultăți majore.

Un exemplu clar ilustrat de Lulea ar fi situația sectorului construcțiilor, care reprezintă aproximativ 30% din economia națională, dar care se confruntă cu o lipsă de capacități de producție locală pentru materiale precum oțelul beton. În astfel de cazuri, este esențial ca guvernul să ofere sprijin financiar companiilor pentru dezvoltarea activelor de producție, eliminând astfel necesitatea importurilor și asigurând stabilitatea economiei naționale.

Cu toate acestea, Marius Lulea consideră că actualul guvern acționează într-un mod contraproductiv, oferind ajutor de stat unei companii precum Coca-Cola, într-o piață deja saturată cu băuturi nealcoolice, multe dintre acestea având efecte toxice asupra organismului uman. Această decizie perturbă piața și favorizează doar o singură companie, creând un dezechilibru grav între sutele de companii românești, indiferent de mărimea lor, care nu au acces la aceeași facilitate.

Marius Lulea atrage atenția asupra faptului că guvernul nu respectă principiul egalității în tratamentul între firmele românești și cele străine. Deși guvernul a anunțat inițial impozitarea multinaționalelor la niveluri mai ridicate, acest lucru este neglijabil dacă ulterior le oferă acele sume sub formă de facilități fiscale sau ajutoare de stat. În același timp, companiile mici din România, care au fost supuse unor creșteri de taxe, nu beneficiază de aceleași privilegii. Această politică contrară principiului egalității creează disfuncționalități în economie și poate avea consecințe negative asupra firmelor autohtone.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button