Actualitate

Marius Lulea (AUR): Bucureștiul, oraș interzis pentru investitori, mergeți în Dubai

Marius LULEA este inginer, antreprenor dar și vicepreședinte AUR. Acesta critică modul în care primarul București, Nicușor Dan, a decis să rezolve problemele din capitală: a blocat și oprit aproape toate dezvoltările imobiliare.

Într-o declarația recentă primarul recunoaște că administrația pe care o conduce este incapabilă să țină ritmul cu mediului privat și a decis să opteze pentru cea mai ușoară variantă: nu facem o administrație mai performantă ci blocăm firmele românești să facă investiții.

Fie că vorbim despre construcții pentru locuințe sau de cele comerciale Bucureștiul este un oraș blocat, pe el scrie interzis. Investitorii străinii nu vin să aducă banii în România deoarece birocrația și corupția sunt mari. Pe de cealaltă parte nici investitorii români nu sunt respectați, Nicușor Dan, care nu a plătit o singură dată în viață salariile la muncitor vine și vorbește despre antreprenorii români ca despre mafia imobiliară.

Păi dacă antreprenorii români sunt mafia imobiliară atunci și Nicușor Dan face parte din mafia politică, cea care se luptă cu poporul român și încearcă să îl controleze.

Sectorul construcțiilor reprezintă cel mai mare sector al economiei naționale, cel care oferă locuri de muncă pentru un sfert dintre cetățeni. Acest lucru se face în mod direct sau indirect prin sectoarele care sunt influențate de acest sector. Pentru construcții este nevoie de informare, de publicitate, de materiale de construcții, de fabrici care să le producă, este nevoie de energie electrică, de transporturi, de avocați, economiști și notari, nu doar de ingineri și muncitori.

Marius Lulea susține că sunt mari investitori români care deja fac plasamente în Dubai sau în alte părți ale lumii deoarece România este neprietenoasă mediului de afaceri. În România ca să obții o autorizație de construire durează 260 de zile, după care ai șanse mari ca ea să fie anulată și tot ceea ce ai investit să fie pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button