Distribuți acest articol

Maricel Popa liderul PSD Iași, îl acuză pe președintele Consiuliului Județean Iași, Costel Alexe de înselăciune și face județul de rușine.


Măricel Popa a declarat jurnaliștilor că, încă din campania electorală pentru alegerile locale, a scos la iveală o serie de nereguli care ar fi fost comise de Costel Alexe și că “acum toate aceste lucruri pot fi confirmate de către DNA”.

“Am încredere în Justiție. Președintele Klaus Iohannis trebuie să aprobe solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale, iar Costel Alexe trebuie să-și dea imediat demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Este singurul gest onorabil pe care îl mai poate face în față ieșenilor. Ne-a păcălit pe toți. Face de rușine un întreg județ”, a declarat liderul PSD Iași, Măricel Popa, fost președinte al Consiliului Județean până în septembrie 2020.

Direcția Națională Anticorupție solicită încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru și fost deputat, pentru luare de mită și instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrică respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a precizat, luni, că a aflat “cu surprindere” de acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA și precizează că își dorește finalizarea acestui demers cât mai repede și aflarea adevărului.

“Nu am cerut și nu am luat în întreagă mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, susține Costel Alexe.

Sursă text: ziare.com

Sursă foto: stireadeiasi.ro


Distribuți acest articol