Actualitate

Marea Britanie va interzice accesul cetățenilor UE cu cazier. Când va intra în vigoare regulă

Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie noi reguli prin care va interzice intrarea pe teritoriul sau a cetățenilor din Uniunea Europeană care au cazier, ceea ce va însemna un tratament egal pentru aceștia cu regimul aplicat cetățenilor cu situații similare din restul țărilor lumii, transmite Reuters.

‘Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoși, care abuzează de valorile noastre și ne pun în pericol modul de viață, pe străzile noastre’, a afirmat ministrul de Interne Priti Patel.

‘Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme și mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naționalitate, vor fi supuși acelorași reguli’, a spus Patel.

Modificările vor fi prezentate joi în parlament.

Ele prevăd că infractorilor străini condamnați la cel puțin un an de închisoare li se va interzice intrarea în Regatul Unit, iar pentru cei cu sentințe mai scurte decizia va fi luată în funcție de fiecare caz individual.

Și cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinși la graniță dacă sunt recidiviști sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni și nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplică cetățenilor UE acoperiți de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele țării.

Controlul imigrației a fost unul din factorii-cheie în votul pe care l-au dat britanicii în 2016 în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

Responsabili din poliție și securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puțin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relațiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârșit perioadă de tranziție.

Anunțul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forțată a migrantilor cu doar 72 de ore de la înștiințarea lor este ilegală.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button