Actualitate

Marcel Ciolacu susține că nu este cazul să ne panicăm: „42% din inflație se datorează prețului la Energie”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, ne spune să stăm liniștiți, deoarece 42% din inflație se datorează prețului la Energie. Acesta a mai adăugat că vor fi luate unele măsuri până la 1 iunie, că va exista o reașezare a impozitelor, dar că asta nu înseamnă că vor crește taxele.

„Dacă Ministerul Energiei închide capitolul cu compensările este posibil ca inflația să mai scadă. Este record în toată Europa. (…) Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le prezentăm până în 1 iunie. Viitorul buget de stat să îl construim cu măsurile luate de la 1 iunie, cu efect de la 1 ianuarie. La prețurile de la Energie ar fi trebui luate imediat. Vedem că încă 42% din inflație se datorează prețului la Energie. Trebuie făcută o analiză foarte clară până la 1 iunie” a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor exista măriri de taxe și impozite, Ciolacu a declarat:

„S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF-ului și-a luat o perspectivă bună în acest moment. Există și o redimensinare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a adăugat Ciolacu.

Back to top button