Distribuți acest articol

Social-democrații s-au răzgândit, deși până de curând susțineau inclusiv vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. O lipsă totală de coloană vertebrală afișată de către președintele PSD, Marcel Ciolacu.

otrivit unui comunicat de presă, PSD susţine că, odată ce autorităţile au recunoscut public că nu pot atinge ţinta anunţată, de 5 milioane de români vaccinaţi până la 1 iunie, măsurile impuse românilor nevaccinaţi ar fi discriminatorii, arătând că este posibil ca aceştia să nu fi avut acces la imunizare.

PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetăţenilor în funcţie de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiţioneze drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în funcţie de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum când a admis eşecul campaniei de vaccinare prin recunoaşterea oficială că nu poate atinge ţintele propuse iniţial.

Atâta timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toţi cetăţenii, este necesar ca aceleaşi condiţii de gratuitate să fie garantate şi pentru ceilalţi români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen”, transmit social-democraţii într-un comunicat de presă.


Distribuți acest articol