Actualitate

Marcel Ciolacu, întrebat despre demiterea lui Arafat: „Doamne-fereste! UPU și SMURD performează datorită lui”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude ideea de a susţine „distrugerea” actualului sistem de urgenţă din România, ridicându-l în slăvi pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru modul în care a pus la punct acest sistem.

„Doamne-fereste! Nu cred ca isi doreste asa ceva dl Rafila (distrugerea DSU, n.red.). Este exclus asa ceva, sa distrugi ceva ce functioneaza. Cu bunele si relele fiecaruia dintre noi, dl Arafat a avut o performanta cu UPU si sistemul de urgenta, este ceva ce performeaza, e eficient si este datorita lui Raed Arafat, haideti sa spunem adevarul. Omul care a reinventat UPU si sistemul de urgenta, SMURD-ul, este Raed Arafat, sa fim corecti. Cum sa strici asa ceva?”, a declarat Ciolacu, întrebat de ce Rafila vrea să desființeze DSU.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că recunoaște public meritele şefului DSU, Raed Arafat, care a făcut o treabă „excelentă” în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, însă acestea „trebuie integrate” la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, a spus joi, la Braşov, că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii (MS), demers care nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

Back to top button