Actualitate

Marcel Ciolacu garantează pentru noul Secretar general al Guvernului, condamnat penal

„Partidul Social Democrat se va retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat de forurile de conducere ale partidelor”, a spus Marcel Ciolacu la Romania TV.

Președintele PSD a mai declarat că își asumă numirea lui Marian Neascșu în postul de secretar general al guvernului.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacșu și nu e atributul meu, e atributul primului-ministru, i-am adus la cunoștință primului-ministru cine dorim să fie secretar general”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Marian Neacșu a avut o condamnare, Ciolacu a spus: „Ca să înțelegem, domnul Neacșu n-a furat nimic, domnul Neacșu ca alți aleși locali a făcut parte dintr-un Consiliu de Administație, n-a fost plătit. (…) În acest moment, lucurile sunt foarte clare. Domnul Neacșu am înțeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese, dar e depășită juridic, domnului Neacșu nu îi apare nimic în cazier”, a mai spus președintele PSD.

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, a fost exclus din PSD în 2018, în perioada în care preşedinte al formaţiunii era Liviu Dragnea, fiind unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca liderul partidului să facă un pas în spate.

Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România în februarie 2019 și în iunie 2019 a fost susținut și votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat deoarece instanţa l-a condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce a fost acuzat că şi-a angajat fiica la biroul de parlamentar.

Back to top button