Marcel Ciolacu
Distribuți acest articol

Președintele PSD Marcel Ciolacu, a spus pentru Antena 3, că va ruga colegii lui din partidul social democratic să voteze împotriva desfințării secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

“Categoric vom vota împotrivă pentru că nu poți să treci peste o decizie a specialiștilor. Dacă specialiștii ar fi spus că nu este bine … noi am vazut cum a funcționat Justiția fără această sectțe. Din punctul meu de vedere, nu a funcționat cum ar trebui să funcționeze într-un stat democratic, dar e o democrație tânără în România. S-a înființat această secție și de atunci nu o lăsăm să funcționeze. Nici un ministru al Justiției nu a lăsat-o să funcționeze la capacitatea ei. Haideți să o lăsăm să funcționeze și apoi tragem concluziile. (…) Eu o să rog colegii mei, ca și decizie politică, să votăm împotriva desființării secției”, a spus Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, întrebat cum va vota PSD având în vedere că partidele din coaliția de centru-dreapta au convenit desființarea secției speciale.

El a adăugat că atât Consiliul Superior al Magistraturii, cât și Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că cel mai bine este să nu se desființeze această secție.

Partidele din alianța de dreapta, care negociază viitoarea guvernare, ar fi decis duminică, 20 decembrie, conform unor surse politice citate de Digi 24, desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.


Distribuți acest articol